Ώρες επικοινωνίας με φοιτητές: Δευτέρα 12:00 – 14:00
Υγιεινή Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης
- Τροφιμογενή παθογόνα και δημόσια υγεία
- Παρουσία, συμπεριφορά και χαρακτηριστικά (αντιβιοαντοχή, τοξινογένεση) του Staphylococcus aureus στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης
- Επίδραση της συσκευασίας σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα, των αιθέριων έλαιων και των βακτηριοσινών κατά τροφιμογενών παθογόνων
- Η παρουσία και η συμπεριφορά των μυκοτοξινών στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης
- Coxiella burnetii στο γάλα
Η Πεξαρά Ανδρεάνα αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ το 1999 και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από τον Τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων του ίδιου Τμήματος το 2005. Εργάστηκε για περισσότερο από πέντε χρόνια ως Κτηνίατρος σε διάφορες θέσεις του δημόσιου τομέα. Διορίστηκε ως Λέκτορας στο Τμήμα Κτηνιατρικής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2008 και από το 2014 μετά την εξέλιξή τής υπηρετεί ως Επίκουρη Καθηγήτρια της Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης.
Παράλληλα με την προπτυχιακή διδασκαλία στο Τμήμα Κτηνιατρικής, από το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 έχει διδάξει 1o μαθήματα και πάνω από 120 ώρες σε τρία διαφορετικά Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ήταν μέλος της τριμελούς επιτροπής σε πάνω από 35 μεταπτυχιακές εργασίας, ενώ έχει επιβλέψει πάνω από 15. Επιβλέπει και μια διδακτορική διατριβή που είναι σε εξέλιξη.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 25 άρθρα σε διεθνή περιοδικά με κριτές, με περισσότερες από 400 αναφορές, 15 πλήρης εργασίες και 44 περιλήψεις σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων και έχει γράφει 1 κεφάλαιο σε βιβλίο. Είναι κριτής σε 13 έγκριτα διεθνή περιοδικά.